Ordonanta pentru desfiintarea programelor ID la Universitatea Spiru Haret

univer spiru haret.jpgGuvernul a adoptat, miercuri, o ordonanta care prevede desfiintarea programelor de invatamant la distanta ale Universitatii Spiru Haret (USH), a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Potrivit ordonantei studentii din anii I si II de la ID ai USH vor trebui sa se transfere la alte forme de studiu, in total circa 100.000 de studenti intrand sub incidenta actului normativ, a mentionat Andronescu.

“Ordonanta de astazi vine si fixeaza prin litera legii masurile pe care le propune pentru intrarea in legalitate a acestei Universitati, in speta este vorba de desfiintarea invatamantului la distanta. (…) De asemenea, stabileste ca studentii inscrisi in anul I sau II la ID pot beneficia de transferul la un alt program de studii, care sa fie acreditat in asa fel incat sa-si poata finaliza studiile, iar diploma sa le fie recunoscuta”, a declarat Andronescu.
Totodata, cateva sute de persoane, care au absolvit Dreptul la USH prin indeplinirea a 180 de credite, respectiv trei ani de studiu, vor trebui sa-si completeze studiile pana la 240 de credite, respectiv patru ani.

“In ceea ce priveste studentii de la Drept care au terminat cu 180 de credite, o modalitate de abordare in totala contradictie cu ceea ce cere Legea invatamantului, ordonanta stabileste ca ei trebuie sa-si completeze studiile de la 180 la 240 de credite, deci de la trei ani la patru ani, asa cum Legea invatamantului stabileste din anul 2004, dar USH nu a observat sau s-a facut ca nu intelege”, a mai spus Andronescu.

De asemenea, ordonanta cere USH sa organizeze alegerea unui rector, intrucat actualul conducator al universitatii, Aurelian Bondrea, nu a mai fost validat de Ministerul Educatiei din anul 2000, a precizat Andronescu. O alta masura prevede intrarea universitatii intr-o perioada de monitorizare speciala, care se face pe baza unei metodologii pe care o elaboreaza Ministerul Educatiei. Andronescu a mai precizat ca Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Învatamantul Superior (ARACIS) va face evaluari la toate nivelele de studii de la Spiru Haret, la cererea Ministerului Educatiei.