The Red Point participa la informatizarea Ministerului de Finante din Republica Moldova

redpoint_logonou.jpgCompania The Red Point este implicata, alaturi de HP Romania, in procesul de informatizare a Ministerului de Finante si a Trezoriei Centrale din Republica Moldova.

Obiectivul acestui proiect finantat de Banca Mondiala, a carui valoare se ridica la 10,449,560.28 USD, consta in proiectarea si implementarea unui sistem integrat de management financiar pentru sprijinirea activitatii celor doua institutii.

In cadrul acestui proiect desfasurat la nivel national, aportul companiei The Red Point este foarte important. Echipa de specialisti The Red Point va implementa modulul financiar – contabil la nivelul celor doua institutii, asigurand, in acelasi timp, integrarea acestuia cu sistemele existente de planificare si executie bugetara, precum si cu principalele institutii bugetare din Republica Moldova. De asemenea, The Red Point va dezvolta o solutie de DataWarehouse si Business Intelligence pentru analize si previziuni financiare.

Proiectul va fi implementat in perioada iulie 2009 – decembrie 2010 si va permite urmarirea din punct de vedere financiar a activitatilor derulate de cele doua institutii financiare. Pe parcursul derularii acestui proiect, The Red Point va colabora cu ceilalti parteneri de contract, trei companii internationale importante: WebMedia Estonia, SRC Serbia si S&T Moldova.

Despre The Red Point

The Red Point este o companie IT romaneasca, specializata in dezvoltarea solutiilor software, design procese de business (BPR) si consultanta in implementarea solutiilor software complexe. Principalele domenii de expertiza sunt: educatie (invatamant superior), sector privat (retail, productie, distributie, alimentar), sector public (administratie publica locala si sanatate), infrastructura transporturi.


Succesul obtinut pana acum se datoreaza intr-o mare masura si alinierii la sistemele de management internationale. The Red Point detine in prezent certificate ce atesta implementarea sistemului de management al calitatii (SR EN ISO 9001:2001), sistemului de managament al mediului (SR EN ISO 14001:2005) si sistemului de management al securitatii informationale (SR EN ISO 27001:2006).