Ecaterina Andronescu: “Sistemul nu poate fi gestionat cu enunturi, ci cu solutii”

andronescu albastru.jpgSistemul educational nu trebuie gestionat cu enunturi, ci cu solutii clare, a declarat, marti, la o dezbatere privind reforma invatamantului desfasurata la Camera Deputatilor, ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu.

“Nu vreau sa am o abordare politicianista, ma intereseaza solutiile tehnice cele mai bune. Asa am construit codul si asa vreau sa merg mai departe. Imi sunt straine alte abordari decat acelea care aduc solutii pentru peformanta sistemului. Daca cititi si codul si Programul de guvernare veti vedea ca respecta Pactul si Strategia pentru educatie si mai mult decat atat sunt solutii pe care putem sa gestionam sistemul. Noi nu putem gestiona sistemul cu enunturi. Trebuie sa-l gestionam cu solutii foarte clare. Cum putem sa spunem ca unitatile scolare sunt ale autoritatilor locale? Trebuie sa vedem ce fac autoritatile locale cu infrastructura scolara, care este contributia lor la infiintarea unei unitati scolare si cine raspunde de fiecare unitate scolara, care este contributia lor la recrutarea personalului didactic”, a afirmat ministrul Educatiei.

Andronescu a precizat ca noul cod al educatiei nu a fost facut pe genunchi sau peste noapte dupa “cum apreciaza unii”. “Sunt lucruri pe care le-am facut, pe care le-am discutat cu cei care au expertiza in domeniu”, a aratat ministrul PSD. Ecaterina Andronescu a anuntat ca timp de doua saptamani se va deplasa in teritoriu pentru a dezbate codul educatiei. In ceea ce priveste relatia cu presedintele Comisiei prezidentiale pentru educatie, Mircea Miclea, ministrul Educatiei a spus ca are o relatie deschisa.