“Este necesar ca si lucrarile de conceptie romaneasca si realizate in Romania sa se ridice la nivelul celor de import”

caba_educational.jpgAfirma Gina Caba, Director General al Editurii CABA Educational, intr-un interviu acordat Portalului www.EduManager.ro.

Domnia sa evidentiaza principalele lucrari ale Editurii CABA destinate invatamantului preuniversitar, standardele pe care editura isi propune sa le imbunatateasca permanent si modalitatile de atragere a cititorilor tineri catre cartile de calitate.

– Doamna Director general, spuneti-ne pentru inceput care este profilul editurii pe care o conduceti.

– Profilul editurii este educational: editam auxiliare pentru gimnaziu si invatamantul primar, precum si caiete, respectiv material didactic pentru prescolari.

– Carui target din sistemul educational va adresati, prin oferta de produse a editurii?

– Grupul tinta care ne intereseaza este constituit din elevi din clasele I-VIII, copii de la 2 la 7 ani, parinti si cadre didactice.

– Care sunt cele mai importante lucrari destinate invatamantului preuniversitar, editate de CABA?

– Seria de caiete de lucru din colectia „Prichindel“ avizate de MECI este foarte apreciata de copiii de la 3 la 7 ani si utila doamnelor educatoare. Aceasta serie va fi completata de jocuri didactice si materiale suport pentru proiecte tematice si activitati integrate, menite sa dezvolte creativitatea si indemanarea copiilor, cum ar fi: Calendarul copiilor – joc educativ cu jetoane magnetice, Aricelul priceput – fise de lucru si material didactice pentru abilitati practice, Roata anotimpurilor – set de planse color, Prichindelul stie mate – joc educativ cu 200 de jetoane magnetice s.a. Dar si pentru clasele I-VIII avem serii de lucrari foarte bune.

– In opinia dumneavoastra, care sunt elementele care ii pot atrage pe copii si tineri sa descopere lumea cartilor, astazi, intr-o perioada in care tehnologia moderna le acapareaza mult mai mult atentia?

– Cartile trebuie sa fie interesante, sa aiba o grafica foarte atractiva, realizate impecabil din punct de vedere tipografic si al calitatii hartiei. Dupa opinia mea, este necesar ca si lucrarile de conceptie romaneasca si realizate in Romania sa se ridice la nivelul celor de import, dar a caror conceptie nu raspunde intotdeauna cerintelor didactice ale programelor scolare de la noi.

– Cate lucrari ati publicat pana acum in cadrul Editurii CABA si in ce tiraj?

– Aproximativ 90 de titluri in tiraje de la 1000 la 16 000 exemplare.

– Prin ce modalitati sunt difuzate cartile pe care le publicati si ce instrumente folositi pentru a comunica cat mai bine cu publicul dumneavoastra?

– Difuzarea e o problema, cartile noastre sunt apreciate dar nu indeajuns de cunoscute. Incercam sa ajungem direct la cumparator trimitand oferte si mostre, dar suntem prezenti si in librariile interesate.

– Ca obiective de viitor, ce planuiti pentru Editura CABA in perioada urmatoare?

– Planuim sa continuam dezvoltarea firmei, sa fim tot mai creativi si adaptati la cerintele pietei.

– Sunteti de parere ca veniturile editurii vor fi afectate de perioada de recesiune economica pe care o traversam?

– Veniturile firmei au fost afectate de recesiune, dar nu ne lasam doborati; componenta psihologica a crizei deranjeaza mai mult decat scaderea veniturilor clientilor nostri potentiali. Manifestam prudenta, dar si optimism.