Patru milioane de euro pentru igienizarea si repararea scolilor din Braila

bani in mana.jpgPrimaria Braila a alocat patru milioane de euro pentru igienizarea si repararea scolilor din municipiu.

“Banii sunt alocati pentru reparatii curente si pentru ceea ce inseamna reparatii capitale in unitatile de invatamant locale. In momentul de fata, nu exista nicio intarziere de plata la constructori. Mai mult, niciuna dintre scolile din municipiu nu si-a consumat suma care i-a fost alocata de primarie”, a declarat primarul municipiului,Aurel Simionescu.

Primarul de Braila s-a aratat nemultumit ca in multe unitati de invatamant lucrarile de igienizare nu vor fi finalizate pana la inceputul anului scolar, mai ales ca sunt scoli unde aceste lucrari nu au inceput. “Am avut o discutie cu domnul inspector scolar general, care a avut, la randul sau, o discutie cu directorii scolilor. Din constatarile mele facute la fata locului, sunt si vor fi probleme daca nu lucram foarte bine in aceste doua saptamani care urmeaza. Daca scolile nu vor fi gata pana pe 15 septembrie, directorii respectivi ar trebui destituiti”, a mai spus Simionescu.

Primarul Brailei a adaugat ca este suparat si pe constructorii braileni, care se plang de efectele crizei, dar nu s-au aratat interesati sa castige milioanele de euro alocate pentru pregatirea unitatilor de invatamant, licitatiile fiind castigate in majoritate de firme din alte judete. Din 376 de institutii de invatamant existente in judetul Braila, 73 sunt pe raza municipiului Braila, 27 dintre acestea fiind gradinite, 28 scoli generale, 14 licee si grupuri scolare si patru colegii.