Deficit de locuri pentru prescolari in gradinitele din Drobeta-Turnu Severin

gradinita.jpgPopulatia prescolara din municipiul Drobeta-Turnu Severin va depasi cu circa 18% numarului locurilor existente in cele 20 de gradinite existente, din care sapte functioneaza inca, in conditii improprii, in apartamente de bloc.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, Emil Mirica, a declarat joi, ca in anul scolar 2009-2010 sunt deja inscrisi aproape 9.000 de copii, cu mult peste capacitatea spatiilor destinate unitatilor de invatamant prescolar.

“In mod normal, o grupa ar trebui sa functioneze cu 20 de prescolari, dar avem gradinite, unde sunt inscrisi si 40 de copii. Desigur, niciun copil nu va ramane pe dinafara, dar suprapopularea grupelor va afecta activitatea didactica a educatoarelor care, legal, sunt platite pentru instruirea a 20 de prescolari”, a precizat Mirica.


Potrivit acestuia, pentru acoperirea deficitului de locuri in gradinite, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii ar fi trebuit sa aloce la timp fondurile necesare extinderii infrastructurilor scolare existente sau construirea altora noi.

“La nivelul ISJ Mehedinti avem planificat sa construim 18 gradinite. Dupa cum am inteles din presa, Banca Mondiala ar fi dispusa sa finanteze unele dintre lucrari. In acest caz, vom rezolva, in 2011, problema locurilor in gradinitele din Drobeta-Turnu Severin”, a concluzionat inspectorul general adjunct Emil Mirica.