Universitatea Spiru Haret inceteaza scolarizarea pentru specializarile ID

univ spiru haret.jpgUniversitatea Spiru Haret din Bucuresti, infiintata prin Legea 443/2002, inceteaza scolarizarea pentru toate specializarile/programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de invatamant la distanta, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii remis, joi.

Totodata, potrivit sursei citate, in primul semestru al anului universitar 2009-2010, Universitatea Spiru Haret va trebui sa demareze procedurile necesare pentru asigurarea unei conducerii cu rector confirmat prin ordin al ministrului, potrivit legii.

De asemenea, Universitatea Spiru Haret va fi monitorizata special pe o perioada de trei ani cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. In perioada monitorizarii, institutia de invatamant superior respectiva organizeaza examenele de licenta potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educatiei.

“Absolventii Universitatii Spiru Haret la specializarea de Drept, cu o durata de trei ani si cu 180 de credite au dreptul de a-si completa studiile la patru ani si cu 240 de credite la specializari/programe de licenta de drept acreditate. Studentii ciclului universitar de licenta, inmatriculati in anul I, in perioada 2005-2008 la specializari/programe de studii, organizate la forma de invatamant la distanta au dreptul de a-si continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. De acest drept beneficiaza si studentii ciclului universitar de licenta, inmatriculati in anul I, in perioada 2005-2008 la specializari/programe de studii, organizate la forma frecventa redusa”, precizeaza MECI. Totodata, tuturor absolventilor care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile ordonantei li se recunoaste diploma obtinuta de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, se arata in comunicat.