Presedinta Asociatiei Internationale a Studentilor Fizicieni este romanca Camelia Florica

logo-icps.jpgPresedinta Asociatiei Studentilor Fizicieni de la Universitatea din Bucuresti, membra in consiliul director al ASUB, Camelia Florica, a fost aleasa in functia de presedinte al Asociatiei Internationale a Studentilor Fizicieni (IAPS), informeaza site-ul organizatiei.

Camelia Florica a fost aleasa presedinte la Conferinta Internationala de la Split, Croatia, la care au participat 450 de tineri fizicieni.

IAPS este o organizatie internationala nonguvernamentala, creata de studentii de la facultatile de Fizica din 25 de tari de pe trei continente acum 22 de ani. Inca din anul 1987 IAPS a lucrat continuu pentru a imbunatati colaborarea studentilor fizicieni din toata lumea. Pentru a asigura informarea actualilor si viitorilor membri IAPS despre ultimele descoperiri in fizica si in alte domenii stiintifice, colaborarea acestora cu personalitati din domeniu si pentru a se bucura de beneficiile schimburilor culturale se organizeaza anual o conferinta (International Conference for Physics Students).

Anul acesta, Conferinta Internationala a Studentilor Fizicieni a avut loc in Split, Croatia. Comitetul executiv este format din noua persoane, de aceasta data din noua tari diferite: presedintele este Camelia Florica (Romania), vicepresedinte – Sergio Domingos (Portugalia), trezorier – Jelmer Renema (Olanda), secretar general – Konrad Schwenke (Germania) si cinci membri – Marko Banusic (Croatia), Sahra Haji (Anglia), Milan Vrucinic (Bosnia si Hertegovina), Istvan Szecsenyi (Ungaria), Agnieszka Leyko (Polonia).

Planurile de viitor ale conducerii asociatiei cuprind cat mai multe schimburi internationale ale studentilor fizicieni pentru a dobandi cat mai multe cunostiinte in domeniu, avand in vedere intershipuri, colaborari cu industria, excursii, conferinte, scoli de vara. In anul 2010, Conferinta Internationala a Studentilor Fizicieni va fi organizata in Graz, Austria, iar in anul 2011 – la Budapesta, Ungaria.