Unitatile scolare din judetul Tulcea au un risc ridicat de pericol

elevi1.jpgPatru unitati de invatamant cu risc ridicat de pericol si alte 12 scoli cu risc de pericol mediu exista in municipiul Tulcea, potrivit unei statistici a Inspectoratului de Politie al Judetului. Comisarul Lucian Tugui din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca cele patru unitati de invatamant cu risc ridicat de pericol pentru elevi sunt scoala generala nr. 3, scoala ‘Alexandru Ciucurencu’, Liceul de Arta si Scoala de Arte si Meserii.

“Aceasta situatie a fost facuta in functie de situatia operativa din incinta si zonele din imediata vecinatate a scolii, de zona in care acestea sunt amplasate si in functie de situatia operativa pe care o avem. In baza acestor criterii, am catalogat aceste scoli ca avand un risc ridicat pentru a interveni in mod deosebit in cazul lor”, a precizat reprezentantul IPJ.

In ceea ce priveste criminalitatea in perimetrul scolar, in primul semestru al acestui an, potrivit sursei, s-au inregistrat 12 infractiuni, cu 14% mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, dintre acestea trei petrecandu-se in incinta unitatilor de invatamant si patru avand drept victime elevi. La randul sau, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Dumitru Damian, a declarat ca din cele 159 de unitati de invatamant din judet, 151 sunt imprejmuite, 35 au asigurata supravegherea video, in 97 securitatea se asigura fie cu paznici, fie cu sprijinul IPJ sau al jandarmilor, alte 25 de scoli asigurand securitatea elevilor cu personal propriu.

“Voi avea in vedere ca in toate scolile sa existe in fisa postului prevederi atat pentru profesori, cat si pentru personalul auxiliar dupa care elevii fac de serviciu, asistati de cadrele didactice sau personalul auxiliar, astfel incat evenimentele din unitatile de invatamant sa fie cat mai putine”, a declarat inspectorul general al ISJ, Dumitru Damian.