Universitatea “Petre Andrei din Iasi” preia profesori de la ONG “Petre Andrei Iasi”

univ petre andrei.jpgConducerea celei mai mari universitati particulare din Moldova, Universitatea “Petre Andrei din Iasi” a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca a finalizat preluarea cadrelor didactice de la facultatile de Drept si Economie, care pana in prezent au functionat sub umbrela organizatiei non-guvernamentale “Petre Andrei Iasi”, patronata de prof. univ. dr. Niculae Niculescu.

Prof. univ. dr. Doru Tompea, rectorul Universitatii “Petre Andrei” din Iasi a declarat ca in proportie de peste 85% din cadrele didactice si 95% din personalul auxiliar au fost absorbite la Universitatea “Petre Andrei din Iasi”.

Conducerea universitatii particulare, aleasa conform ordinului nr. 4294/2009 al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, a preluat toate spatiile educationale din cladirea universitatii si le-a impartit judicios intre facultatile acreditate.


“La Facultatea de Drept, cu exceptia a trei cadre didactice, intreg personalul didactic ce poate fi incadrat conform legislatiei in vigoare, a semnat contracte cu angajatorul legal. La Facultatea de Drept s-a asigurat incadrarea cu personalul didactic, in acest moment putand spune ca facultatile acreditate isi pot desfasura activitatea in cele mai bune conditiuni. Avem incadrate aproape 300 de cadre didactice care asigura educatia celor aproape 6.000 de studenti ai universitatii noastre”, a declarat prof. univ. dr. Doru Tompea.


Rectorul Universitatii Petre Andrei din Iasi a recunoscut ca tranzitia catre normalitate nu s-a facut fara animozitati si chiar incercari de puci din tabara profesorului Niculae Niculescu. “Pot sa va spun ca vineri am fost intampinati de o echipa de bodyguarzi care au incercat sa ne zadarniceasca intrarea in sediu. Pana la urma am reusit sa ne intelegem cu ei. Am avut surprinderea sa constatam ca hard disk-ul serverului, cu intreaga baza de date a studentilor a disparut si secretarele noastre au inceput o munca titanica: studiem dosar cu dosar situatia scolara a fiecarui student. Desigur, vom depune o plangere penala pentru acest furt, care mi se pare inutil”, a precizat profesorul Doru Tompea.


>Universitatea particulara Apollonia, care a fuzionat cu organizatia non-guvernamentala patronata de prof. univ. dr. Niculae Niculescu, Petre Andrei Iasi, a demarat procedurile de reorganizare pentru specialitatile acreditate, respectiv Medicina Dentara si Stiintele Comunicarii, redevenind astfel o universitate de-sine-statatoare.