Ecaterina Andronescu: “Ii invit pe colegii profesori sa vina la scoala incepand cu 14 septembrie”

andronescu_roz.jpgMinistrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, i-a invitat miercuri “pe toti colegii profesori” sa participe la deschiderea anului scolar din 14 septembrie.

“Este dreptul sindicatelor sa-si exprime un punct de vedere fata de cei care sunt membri in sindicatul respectiv. Eu i-as invita pe toti colegii profesori sa vina la scoala incepand cu 14 septembrie si scoala sa inceapa, asa cum este firesc, cu bucuria revederii”, a declarat ministrul Andronescu, inainte de sedinta grupurilor PD-L, la care a fost invitata sa participe.

Federatia Educatiei Nationale a propus miercuri membrilor de sindicat sa nu se prezinte la locurile de munca in prima zi a anului scolar, asa cum vor face si parlamentarii, care si-au luat liber pentru data de 14 septembrie.


“In conditiile in care senatorii si deputatii au o zi libera, consideram ca toti angajatii ar trebui sa beneficieze prin similitudine de aceasta. Nu este normal ca unii sa lucreze, iar altii sa tina discursuri despre ‘minunatele’ conditii create invatamantului si despre ‘propasirea Romaniei pe cele mai inalte culmi ale progresului si civilizatiei”, a declarat Constantin Ciosu, secretar general al FEN.