Cinci scoli din municipiul Focsani fara autorizatie de functionare

Cinci unitati de invatamant din municipiul Focsani nu vor avea autorizatie sanitara de functionare la inceperea anului scolar.

Joi, primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi, a declarat ca unitatile scolare care se afla in aceasta situatie sunt fie in curs de reabilitare, fie sunt nou construite. In municipiul Focsani sunt 34 unitati de invatamant cu personalitate juridica iar cele cinci unitati urmeaza sa primeasca autorizatii dupa inceperea anului scolar deoarece este vorba despre conditii minore care mai trebuie indeplinite, cum ar fi montarea unei tevi de apa rece la o cladire pentru care este nevoie de autorizari de la Ministerul Culturii, fiind vorba de o cladire de patrimoniu.

Bacinschi a mai spus ca unitatile de invatamant au primit cate cinci mii lei din bugetul Primariei pentru lucrarile de igienizare. ”Am vizitat aproape jumatate dintre unitatile de invatamant din municipiu si, din ce am vazut, nu se poate pune problema sa nu inceapa anul scolar pe 14 septembrie. Sunt conditii foarte bune. Este adevarat ca mai sunt foarte multe lucruri de facut si va trebui sa investim foarte multi bani”, a afirmat primarul Decebal Bacinschi.