Catalog virtual lansat in premiera la Iasi

catalog virtual.jpgUn catalog scolar electronic a fost lansat, miercuri, in premiera nationala, la Iasi. Catalogul electronic de la Liceul “Vasile Alecsandri” din Iasi stocheaza in format digital informatiile specifice procesului de invatamant, note, absente, calculeaza in mod automat mediile si realizeaza un clasament al clasei atat pe medii generale, cat si pe obiecte, si permite transmiterea de mesaje intre parinti, elevi si profesori.

Nelu Tudorache, directorul liceului sustine ca acest nou tip de catalog este prezentat atat in mediu on-line, cat si in salile de clasa, prin intermediul calculatoarelor.

“Noul catalog nu le va inlocui pe cele vechi, clasice, ci isi propune ca parintii sa fie mai apropiati de scoala si de copiii lor. Sunt parinti care au program de lucru prelungit, altii sunt plecati la munca in strainatate si nu au timp sa vina mereu la scoala pentru a afla situatia scolara a copiilor sau daca acestia au chiulit. Acest program, calculatorul virtual, ne ajuta sa eliminam astfel de probleme”, a declarat Nelu Tudorache.


Prin intermediul acestui catalog virtual parintii sunt informati, contra unei sume lunare de 11 lei, despre situatia scolara a copilului lor, prin e-mail, prin accesarea contului personal sau prin sms. De asemenea, prin intermediul calculatorului clasei profesorii si elevii pot realiza impreuna proiecte scolare. Acest tip de catalog, sustin reprezentantii “Adservio Center”, cei care implementeaza acest program la liveul iesean, este folosit si in Franta.