SEMNAL EDITORIAL: “Psihologia invatarii. Teorii si aplicatii educationale”

psihologia_invatarii.jpgEditura Polirom a publicat volumul “Psihologia invatarii. Teorii si aplicatii educationale”, scris de Dorina Salavastru. Cartea a aparut in colectia “COLLEGIUM. Stiintele educatiei”, are 232 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 25 RON.

De la celebra conditionare clasica a lui Pavlov pina la constructivismul interactionist al Scolii de la Geneva sau actualizarea sinelui a lui Maslow, volumul analizeaza cele mai importante teorii elaborate de-a lungul timpului in legatura cu procesul de invatare. Sunt prezentate de asemenea o serie de aplicatii pe marginea teoriilor enuntate: recompensele si pedepsele in mediul scolar, strategii de invatare, formarea gindirii critice a elevilor etc.
Psihologia invatarii se adreseaza in egala masura profesorilor si studentilor de la facultatile de psihologie sau care urmeaza cursurile modulului pedagogic.

Din cuprins amintim capitolele: “Conceptul de invatare”; “Forme ale invatarii”; “Pedepsele si efectele lor asupra elevilor”; “Tehnicile de modificare a comportamentului”; “Modele de invatare constructivista”; “Tipologia stilurilor de invatare”; “Tipologia strategiilor de invatare”.