Inaugurare la campusul universitar din Sfantu Gheorghe

inugurare campus.jpgPrima cladire a campusului universitar din municipiul Sfantu Gheorghe, a carui constructie a inceput in ianuarie 2007, a fost inaugurata miercuri dupa-amiaza, in prezenta a numerosi studenti si cadre didactice, printre care si rectorului Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, Andrei Marga.

Cladirea cuprinde laboratoare si sali de curs, iar aici vor studia o parte dintre cei aproape 1.000 de studenti inscrisi in cadrul Extensiei Universitare Babes-Bolyai din Sfantu Gheorghe. Investitia in cele trei cladiri ale campusului se cifreaza la circa 20 de milioane de lei.

Andrei Marga a declarat ca Universitatea pune un mare accent pe infrastructura, fara de care nu se poate concepe un invatamant superior de calitate, prin urmare va contribui la dotarea si echiparea laboratoarelor si bibliotecilor, pentru ca studentii din Sfantu Gheorghe sa beneficieze de aceleasi conditii de studii ca si cei din Cluj-Napoca.


Potrivit acestuia, Universitatea Babes-Bolyai a pregatit din 1997 si pana in prezent peste 15.500 de studenti din Secuime, prin centrele din Sfantu Gheorghe, Gheorgheni, Cristuru Secuiesc, Odorheiu Secuiesc si Targu Secuiesc, contribuind astfel de dezvoltarea si modernizarea zonei. Extensia universitara din Sfantu Gheorghe este specializata in principal pe administratie publica, economie, management si studii de mediu, iar dorinta conducerii este de a extinde sfera prin includerea si altor domenii, cum ar fi ingineria materialelor si biotehnologie.


Pana la finalizarea celorlalte doua corpuri ale campusului, studentii vor continua sa invete in paralel si in sediul de pe strada Ciucului, in incinta fostului Liceu Agricol. Conform proiectului, campusul universitar aflat in Cartierul Simeria se va intinde pe o suprafata totala de 11.000 de metri patrati si va cuprinde amfiteatre, laboratoare, biblioteci, sali de sport si spatii de cazare. AGERPRES