Executivul a alocat bani pentru plata salariilor profesorilor din mai multe judete

boc emil1.jpgPremierul interimar Emil Boc a declarat, miercuri, ca nu vor exista probleme in ceea ce priveste plata salariilor profesorilor pana la sfarsitul anului, in acest sens Guvernul adoptand o hotarare prin care se aloca suma de 260 de milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice din 28 de judete si municipiul Bucuresti.

“Principala decizie pe care am luat-o astazi se refera la asigurarea resurselor financiare pentru plata drepturilor salariale ale profesorilor pana la sfarsitul anului. Pe baza analizei pe care am efectuat-o la Ministerul Educatiei si in urma discutiilor cu Ministerul Finantelor, am suplimentat cu 260 de milioane de lei sumele aferente pentru plata salariilor profesorilor din 29 de judete, astfel incat, in acest moment, prin resursele financiare alocate, nu avem niciun fel de problema cu asigurarea resurselor pentru salariile profesorilor”, a anuntat Emil Boc, dupa sedinta Executivului.

Judetele avute in vedere de Guvern sunt, potrivit primului-ministru, Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Brasov, Braila, Buzau, Covasna, Calarasi, Caras, Cluj, Constanta, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramures, Neamt, Olt, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Valcea, Vrancea si municipiul Bucuresti.

”Aceste date au fost prezentate in Guvern in urma analizei efectuate cu inspectoratele scolare si cu directiile de finante publice de la nivelul acestor judete, unde au existat probleme cu asigurarea resurselor financiare pentru plata salariilor”, a spus Emil Boc. El a precizat ca 170 de milioane de lei provin din sumele defalcate din TVA si 90 de milioane de lei din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, banii urmand a fi alocati consiliilor locale. AGERPRES