Targul Educational Bucuresti si-a deschis portile

targ educational.jpgUn numar de 31 de firme, organizatii, edituri din Marea Britanie, Italia, Franta, Ungaria si Romania isi expun oferta la cea de-a V-a editie a Targului Educational Bucuresti, care se desfasoara in perioada 22-24 octombrie la Sala Polivalenta.

Participarea internationala la aceasta manifestare asigura o diversitate a ofertelor si produselor expuse, sisteme interactive de predare, table interactive, sisteme de televoting pentru elevi, materiale didactice clasice. Targul educational Bucuresti, dupa cum sustin organizatorii, este o manifestare ce are ca scop promovarea mijloacelor si materialelor didactice noi in cadrul sistemului de invatamant public si privat din Romania.

In cadrul Targului sunt expuse materiale didactice precum proiectoare, table interactive, tablete, grafice, mulaje, harti, table scolare clasice, aparatura de laborator, soft educational (soft de matematica pentru profesori, soft de matematica pentru elevi, cursuri interactive de biologie, geografie, istorie, chimie, fizica), mobilier scolar, carte educationala si oferte educationale (tabere scolare si programe educationale). Principala atractie a targului o reprezinta si anula acesta tablele interactive. Pretul lor variaza de la 500 de euro plus TVA, la 1.800 de euro plus TVA, in functie de dotari, suprafata si soft-ul livrat. La targ isi expun oferta si Universitatea particulara “Gheorghe Cristea” si Liceul particular “Traian Lalescu”.

Taxa la acest liceu este de 550 de euro pe an la forma de invatamant zi, si 425 de euro la seral. Incepand de la anul, sustin reprezentantii liceului, va exista si forma de invatamant cu frecventa redusa. “Imi dau seama cat de greu faceam scoala acum 20 de ani. Daca exista vointa se pot face multe pentru scoala pentru ca exista tehnologie astazi. Aveti alte posibilitati fata de ceea ce am avut noi”, a spus in cadrul festivitatii de deschidere, prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei. El i-a indrumat pe elevi sa-si aleaga carierele nu in functie de ceea ce se poarta, ci in functie de ceea ce este nevoie si “de placere”.


La randul sau, inspectorul scolar general al Inspectoratului Municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu, a afirmat ca targul se adreseaza in primul rand elevilor si apoi profesorilor si directorilor. “Dupa ce vizitati acest targ, sa trageti de mana profesorul si sa-i spuneti ca vreti si voi o tabla interactiva sau un anumit gen de mobilier. Profesorii, la randul lor, vor trage de mana directorii si vor cere pentru voi ceea ce este prezent la targ si cu ajutorul Ministerului Educatiei poate veti beneficia de aceste facilitati. Sunt lucruri utile. Altfel se vor desfasura cu aceste lucruri orele de curs”, a spus Cristian Alexandrescu. AGERPRES