A cincea editie a Conferintei Nationale pentru Management Modern in Educatie

mme_p2009.jpgAgentia OSC organizeaza in perioada 27-29 noiembrie 2009 a cincea editie a Conferintei Nationale pentru Management Modern in Educatie. Evenimentul va avea loc la Hotel Mara din Sinaia.

Editiile precedente ale Conferintei au reunit fiecare peste 125 de manageri si specialisti in domeniul educatiei care au dezbatut teme de interes general si au gasit impreuna solutii pentru eficientizarea managementului institutiilor de invatamant preuniversitar, si prin urmare cresterea calitatii actului didactic.

“In cadrul editiilor precedente ale Conferintei Nationale pentru Management Modern in Educatie am avut prilejul de a percepe managementul educational ca fiind “arta” de a infaptui trecerea de la un invatamant cu o puternica componenta teoretica, la un sistem in care componenta didactica si manageriala sa decurga din experienta acumulata de cei care lucreaza in domeniu”.

brumboiu_mariana.jpg

Mariana Brumboiu – Inspector Scolar de Specialitate, Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare

“Reforma in educatie este necesara, dar numai o pregatire temeinica i-ar asigura succesul. Esecul acesteia ar fi un dezastru: ar insemna ‘incremenirea in proiect’ pentru o lunga perioada de timp. Reusita reformei depinde si de gradul de informare si de implicare a publicului tinta,iar conferintele organizate de OSC sub titulatura Management Modern in Educatie au un rol important in acest sens”.

cazacu_george.jpg

George Cazacu – Director, Colegiul National “Sf. Sava” Bucuresti, Presedinte al Asociatiei Liceelor Centenare

“Conferintele organizate de OSC pe tema Management Modern in Educatie au fost pentru mine o ocazie speciala de a intra in contact cu noi teorii pe teme interesante ce vizeaza menirea unui director, aceea de a fi un bun manager. Participarea la trei dintre aceste conferinte mi-a oferit o dechidere catre solutii aplicate cu succes de colegi din toate zonele tarii si m-a ajutat sa fiu la curent cu viziuni diverse asupra unui invatamant modern si de calitate”.

tanasa_anda.jpg

Anda Tanasa – Director, Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” Iasi

Participarea este estimata la peste 100 de profesionisti din domeniu: directori de colegii, licee si grupuri scolare, reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, reprezentanti ai agentiilor guvernamentale, ai Caselor Corpului Didactic si ai Inspectoratelor Scolare Judetene, reprezentanti ai Parlamentului si ai asociatiilor profesionale din Romania, companii cu solutii in domeniul educatiei.

AGENDA CONFERINTEI

– Prezentare Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii

– Alin Posteuca, Managing Partner EXEGENS Management Consultants, “Indicatori de Performanta in Invatamantul Preuniversitar – Adaptarea KPI din Lean Management la invatamant (mangement japonez)”

– Sabina Manea, Inspector de Imagine Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, “Comunicarea unitatilor de invatamant cu presa”

– Claudiu Voinia, Director Colegiul Tehnic Matei Corvin Hunedoara, Membru fondator al AEDER, “Prezentarea AEDER – sectiunea romana a Asociatiei Europene a Profesorilor”

– Lidia Dan, Director Scoala Postliceala “Sf. Teodor” Constanta, “Consultanta de proces – expertiza de specialitate acordata organizatiilor scolare in scopul identificarii problemelor specifice ale asigurarii si evaluarii interne a calitatii educatiei”

– Paraschiva Sandulachi, Director Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Elena Doamna” Focsani, “Integrarea sociala a copilului cu deficiente de auz”

– Mircea Bertea, Ph.D., EACEA Expert (Education Audiovisual Culture Executive Agency, European Union), Member of The International Center for Transdisciplinary Research, Paris, “Managemntul educational in societatea bazata pe cunoastere”

– Alexandrina Liscan, Profesor Colegiul Tehnic Raluca Ripan Cluj-Napoca, “O poveste de succes – The pizza business across Europe”

– Virginia Petrovici, Profesor Liceul Waldorf Iasi, “Pedagogia Waldorf sau educatia catre libertate”

Conferinta Nationala de Management Modern in Educatie este o importanta oportunitate de acces la informatii de specialitate si dezbatere a unor standarde de eficienta manageriala in institutiile educationale din Romania. Pentru detalii suplimentare si inscrierea la eveniment organizatorii pot fi contactati la:

Telefon/Fax: 0232.410013; 0232.245298.

Mobil: 0729.039249.

Coordonator eveniment: Ramona Pirlac.