“Bucharest Conference in Applied Ethic” se afla la a doua editie

fac de filosofie.jpgFacultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti va gazdui, in zilele de 30 si 31 octombrie, cea de-a doua editie a conferintei internationale de etica aplicata “Bucharest conference in applied ethics ’09”, informeaza un comunicat de presa remis marti.

Organizat de Centrul de Cercetare in Etica Aplicata al Universitatii din Bucuresti, cu sprijinul Smart Solutions & Support Romania, evenimentul va reuni experti din mediul academic si din companii, care vor analiza principalele instrumente de management etic pe care le au la dispozitie organizatiile in secolul XXI.

Editia din acest an a conferintei are ca tema “Comitetele de etica si alte instrumente de management etic”, urmarind sa ofere o abordare teoretica si o analiza aplicata asupra metodelor de management etic si raportare etica pe care ar trebui sa le utilizeze organizatiile in contextul economic actual.

In cele doua zile de dezbateri, reprezentanti ai companiilor si mediului academic vor aborda teme precum rolul comitetelor de etica in dezvoltarea politicilor organizationale, tipologii si structuri ale codurilor de etica, importanta trainingului de etica si conformitate, implementarea programelor de audit de etica si conformitate.


“Conferinta “Bucharest conference in applied ethics ‘09″ se doreste a fi o platforma de dezbatere prin intermediul careia companiile sa afle mai multe despre implicatiile pe care le au aspectele de etica si conformitate asupra activitatii lor. In Romania sunt foarte putini cei care constientizeaza importanta eticii in afaceri. Insa, trecem si noi, treptat, la o cultura in care conteaza nu doar cifra de afaceri, ci si cum obtii profit”, precizeaza directorul general al Smart Solutions & Support Romania, Cristian Ducu.

“Bucharest conference in applied ethics ’09” se adreseaza managerilor, reprezentantilor autoritatilor publice si ai ONG-urilor, responsabililor de CSR, specialistilor in marketing si comunicare, studentilor interesati de problema managementului etic intr-o abordare multidisciplinara. AGERPRES