ANI a sesizat parchetul in cazul prorectorului Universitatii “Petrol si Gaze” din Ploiesti

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Liviu Dumitrascu, prorector in cadrul Universitatii “Petrol si Gaze” din Ploiesti a infractiunii de fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis miercuri, ca urmare a nedepunerii declaratiilor de avere si de interese in termenele prevazute de lege, Liviu Dumitrascu a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 500 de lei, iar procedura de control a fost declansata din oficiu, in conformitate cu prevederile legale.

Sursa citata precizeaza ca procedura de instiintare a fost indeplinita, Liviu Dumitrascu fiind informat despre declansarea procedurii de verificare a respectarii dispozitiilor legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare. In urma verificarilor, inspectorii au constatat ca datele cuprinse in declaratia de avere depusa de catre Liviu Dumitrascu pentru anul fiscal 2007 sunt incomplete si inexacte.

“Liviu Dumitrascu a mentionat detinerea in cota parte de 3/8 a unei case de locuit, situata in judetul Arges, pentru care nu a facut proba proprietatii prin acte juridice. Nu a mentionat in declaratia de avere, la rubrica 1, punctul 2: ‘Cladiri’, un imobil situat in Municipiul Bucuresti, detinut impreuna cu sotia sa. Veniturile obtinute in anul 2007 de la Federatia Patronala ‘Petrol si Gaze’ (2.335 de lei), Academia de Studii Economice (4.068 de lei), Fundatia Universitara ‘Bioterra’ (1.000 de lei), S.C. Centrul de Transfer Tehnologic, Inovare si Afaceri Prahova S.A. (191 de lei), precum si veniturile realizate in baza unei conventii civile, in suma de 5.161 de lei nu au fost inscrise in declaratia de avere sus-mentionata”, arata ANI.


Agentia subliniaza ca avand in vedere existenta indiciilor temeinice privind savarsirea de catre Liviu Dumitrascu a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2, Bucuresti. “Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc.Verificarile au fost suspendate pana la solutionarea cauzei de catre organul judiciar”, mai precizeaza ANI. AGERPRES