Dascalii cu diplome “Spiru Haret”sunt sprijiniti de SIP Galati

Sindicatul Invatamantului Preuniversitar (SIP) din Galati va actiona in instanta Inspectoratul Scolar Judetean si Ministerul Educatiei pentru a obtine respectarea drepturilor cadrelor didactice cu diplome “Spiru Haret”, a anuntat luni liderul de sindicat, Valeriu Diculescu.
Potrivit lui Diculescu, masura actionarii in instanta a fost luata pentru ca aceste institutii publice, in special Ministerul Educatiei, nu avanseaza o solutie pentru rezolvarea situatiilor numeroase in care cadrelor didactice nu li se recunosc studiile superioare urmate la Universitatea “Spiru Haret”.

”Ministerul a luat o decizie impotriva Universitatii Spiru Haret prin care se anulau retroactiv diplomele oferite de universitatea respectiva, astfel s-a ajuns in situatia in care invatatoare, educatoare si chiar secretare si contabile au de suferit profesional si financiar de pe urma unei decizii a administratiei publice. Nu este corect sa anulezi diplome, din moment ce pe perioada scolarizarii nu ai anuntat ca acestea nu sunt valabile”, a declarat Valeriu Diculescu.

Totodata, SIP si-a aratat disponibilitatea de a sprijini orice cadru didactic care are o diploma ‘Spiru Haret’ si nu ii mai este recunoscuta. Diculescu a precizat ca in cadrul acestei actiuni, SIP nu ia partea universitatii private aflate in disputa cu ministerul de resort, dar considera ca trebuie sa apere interesele cadrelor didactice care au obtinut o diploma la institutia de invatamant superior. AGERPRES