“Europa Jurnalistilor din Amfiteatre”, la Galati

Facultatea de Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii “Danubius” din Galati, a gazduit pe 27 octombrie, in Aula Magna a Universitatii, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Este vorba despre derularea primei faze a programului “Europa Jurnalistilor din Amfiteatre”, program ce se adreseaza studentilor din ultimul an de studii, masteranzilor si doctoranzilor inscrisi la facultatile cu profil jurnalistic din Romania.

Scopul acestui program este de a oferi posibilitatea studentilor de a decide cum trebuie abordat si prezentat un subiect de interes in domeniul comunicarii pe teme europene precum: Energie si schimbari climatice; A 20-a aniversare a schimbarilor democratice din Europa Centrala si de Est; Dezvoltare durabila, locuri de munca si solidaritate; Criza financiara – Raspunsul Europei; Viitorul unei Europe pentru cetateni; dar si alte teme europene de interes pentru cetateni.

Studentii Facultatii de Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii “Danubius” din Galati, in masura in care decid sa raspunda provocarii lansate de programul Europa Jurnalistilor din Amfiteatre, vor trebui sa aleaga una dintre temele europenede comunicare prioritare si sa realizeze un material, urmand pasii prezentati in cadrul acestei intalniri.

Materialele audio sau video realizate de viitorii jurnalisti ai Universitatii “Danubius”, vor fi selectate de o comisie de experti ai Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si de jurnalisti de prestigiu din domeniul audiovizual, specializati pe teme europene. Cele mai bune proiecte realizate in cadrul acestui program vor fi premiate si ulterior oferite canalelor audiovizuale centrale sau locale, ca material ilustrativ in diferite emisiuni de profil.

Studentii Facultatii de Comunicare din cadrul Universitatii “Danubius” au posibilitatea de a intelege care sunt nevoile, cerintele, preocuparile sau temerile cetatenilor legate de tematicile europene; de a prezenta subiectele legate de temele europene folosind abordari sau perspective de analiza inovatoare, indraznete, iesite din tipare, cat si sa realizeze materiale audio sau video articulate si ilustrative pentru tema abordata.

Intrand in aceasta competitie, studentii galateni, viitori jurnalisti, vor putea contribui la modelarea manierei in care se face comunicarea politicilor si actiunilor institutiilor europene catre cetateni, astfel incat aceasta sa se armonizeze cat mai mult cu nevoile, cerintele si preocuparile lor.