Lucrari nefinalizate in peste 70 de unitati de invatamant din judetul Prahova

scoala neterminata.jpgIntr-un numar de 73 de unitati de invatamant din cele 800 existente in judet nu au fost finalizate lucrarile de reparatii, a declarat, marti, Nicolae Angelescu, inspector sef al Inspectoratului Scolar Prahova.

”In acest an nu au fost primite de la minister fonduri pentru lucrarile de reparatii din aceste unitati de invatamant, costurile pentru finalizarea lucrarilor fiind de aproximativ patru milioane euro”, a mai precizat Angelescu.

Acesta sustine ca in majoritatea unitatilor de invatamant unde sunt in derulare lucrari de reparatii se pot desfasura cursurile, dar exista si o scoala cu clasele I-IV si noua gradinite unde copiii sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatea in spatii amenajate in camine culturale sau alte locatii. Odata cu inceperea sezonului rece au aparut probleme in doua unitati de invatamant.


La scoala din satul Loloiasca, comuna Tomsani, nu mai exista lemne decat pentru aproximativ o saptamana, iar primaria din localitate a sesizat inspectoratului faptul ca nu are fonduri pentru aprovizionarea scolii cu lemne. Intr-o alta scoala, din comuna Lapos, nu au fost finalizate lucrarile la centrala termica. In aceasta unitate de invatamant au fost cumparate calorifere electrice pentru incalzirea salilor de curs, dar acestea nu fac fata, a subliniat Angelescu.

Seful Inspectoratului Scolar Prahova considera ca a facut toate demersurile pentru a convinge autoritatile locale sa asigure incalzirea scolilor pentru sezonul rece, dar pentru cele doua scoli nu au fost gasite inca solutii. In ceea ce priveste prevenirea raspandirii virusului A/H1N1, Angelescu sustine ca s-a inceput campania de informare in scoli, iar in Grupul Scolar Industrie Usoara Ploiesti s-a facut dezinfectia unitatii de invatamant, urmand ca la sfarsitul acestei saptamani sa fie reluate cursurile si in clasa unde a fost confirmat cazul de gripa noua. De asemenea, Angelescu a mai precizat ca nu s-au primit rezultatele de la Bucuresti in cazul celor trei eleve suspecte de gripa noua de la Colegiul Cantacuzino din Sinaia, dar daca acestea vor fi confirmate, se vor lua masurile ce se impun. AGERPRES