Apropiere intre mediul de afaceri si studenti la Universitatea din Bucuresti

univ_buc_noua.jpgUniversitatea din Bucuresti are ca obiectiv strategic major pregatirea studentilor astfel incat acestia sa fie capabili sa se adapteze cerintelor actuale de pe piata muncii, iar, pentru implementarea acestui obiectiv, institutia de invatamant superior si-a propus compatibilizarea programelor de studii cu structura si relevanta calificarilor de pe piata fortei de munca din Romania si Europa si dezvoltarea competentelor practic-aplicative ale studentilor, se arata intr-un comunicat de presa remis luni.

In acest sens, in anul 2009 a fost infiintat, ca structura a Facultatii de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti, Centrul de Referinta si Informare pentru Practica Profesionala si Antreprenoriat (CRIPpA).

Acest centru a fost realizat prin proiectul Erasmus Quality Placement Network (2008 -2010), coordonat de Universitatea de Stiinte Aplicate din Karlsruhe, Germania, proiect la care Universitatea din Bucuresti este partenera.


Obiectivul general al CRIPpA il constituie dezvoltarea capitalului uman prin asigurarea de oportunitati sporite de participare pe piata muncii in timpul anilor de studiu, prin constituirea unor parteneriate intre institutiile de invatamant superior si comunitatea de afaceri. In perioada 10-13 noiembrie, Centrul de Referinta si Informare pentru Practica Profesionala si Antreprenoriat, Premier Global si BPP Professional Education Romania vor lansa un program dinamic adresat studentilor Universitatii din Bucuresti, Life Transition Programme.


Desfasurat in Aula Magna a Palatului Facultati de Drept, programul are drept scop facilitarea apropierii dintre mediul de afaceri si studenti, viitorii absolventi ai Universitatii din Bucuresti. Specialistii din mediul de afaceri vor interactiona cu studentii prezenti, prin exercitii de tipul studiilor de caz, al jocului de rol si al scenariilor.

Studentii vor primi consultanta si indrumare din lumea reala a afacerilor si vor discuta despre potentiale oportunitati de angajare. Programul, derulat in limba engleza, va cuprinde dezbateri interactive coordonate de specialisti din societati multinationale pe teme privind aptitudinile de angajat, eticheta de business, comunicarea dintre angajati si management. In ultima zi a evenimentului, studentii fideli care au participat in mod constant in cele trei zile ale programului, vor primi din partea organizatorilor o diploma de participare. AGERPRES