Simpozion international privind politicile educationale la Drobeta Turnu Severin

Cea de a II-a editie a simpozionului international “Politici educationale in lumea contemporana” s-a incheiat, duminica, manifestarea fiind gazduita de Casa Corpului Didactic din Drobeta Turnu Severin.

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Mehedinti, Emil Mirica, a declarat, pentru AGERPRES, ca la manifestare au participat cadre didactice din Ungaria, Muntenegru, Serbia si Cehia, ocazie cu care acestia au prezentat referate stiintifice despre metodele de lucru utilizate in unitatile de invatamant in scopul formarii omului nou prin educatie si instruire.

“Intre profesorii din judetul Mehedinti si cei invitati a avut loc un eficient schimb de experienta referitor la politicile ce pot fi promovate in invatamant, astfel incat elevii sa aprofundeze cat mai bine materiile predate. Cu acest prilej s-au facut publice si cateva din tehnicile pe care cadrele didactice le folosesc pentru a starni interesul elevilor pentru invatarea lectiilor predate”, a precizat Mirica. ISJ Mehedinti a prezentat si o parte din proiectele educationale desfasurate in anul 2009, cu finantare europeana si de la bugetul de stat, si a fost lansata revista ‘Scoala mehedinteana’. AGERPRES