Minivacanta pentru elevi si zi fara plata pentru profesori

elevi.jpgElevii din invatamantul preuniversitar si copiii de gradinita vor avea o minivacanta incepand de vineri, 27 noiembrie, dupa terminarea cursurilor si se vor intoarce la cursuri miercuri, 2 decembrie, in urma deciziei Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii de a acorda zi libera fara plata personalului din invatamant in data de 30 noiembrie.

De asemenea, MECI a decis intrarea personalului din invatamant in zile libere fara plata si in perioada 14-18 decembrie. Astfel, elevii si copii de gradinita care ar fi trebuit sa intre in vacanta intre 19 decembrie 2009 – 3 ianuarie 2010, vor intra cu cinci zile mai devreme, incepand din 14 decembrie.

In urma consultarilor dintre MECI si unii membrii de sindicat, cadre didactice, parinti si autoritati locale, vor fi acordate zile libere fara plata in 30 noiembrie 2009, precum si in intervalul 14-18 decembrie 2009, in vederea diminuarii chetuielilor de personal. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a transmis, vineri, inspectoratelor scolare judetene o nota prin care sunt atentionate ca au obligatia de a respecta prevederile articolului 10 din Legea 329/2009 privind reducerea cheltuielilor de salarii in lunile noiembrie si decembrie cu 15,5%, informeaza un comunicat de presa remis AGERPRES.

Totodata, inspectoratele scolare judetene au obligatia de a informa conducerile unitatilor de invatamant in legatura cu decizia ministerului si de o a pune in aplicare. De asemenea, inspectoratele trebuie sa se asigure ca, in fiecare unitate de invatamant exista un program pentru recuperarea materiei aferente. AGERPRES