Zilele Invatamantului Salajean

A treia editie a Zilelor Invatamantului Salajean se va desfasura, in perioada 2-18 decembrie 2009, evenimentul fiind organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, in colaborare cu Casa Corpului Didactic Salaj.

“Pentru a marca asa cum trebuie cea de-a treia editie a Zilelor Invatamantului Salajean, am pregatit o serie de activitati, de la concerte de muzica traditionala, pana la mese rotunde, lansari de carte sau de proiecte”, a declarat inspectorul scolar general Ioan Abrudan.

In 2 decembrie va avea loc cercul pedagogic cu directorii scolilor, iar in 4 decembrie este programat cercul pedagogic la care vor participa consilierii educativii. Intre 7 si 11 decembrie, vor fi organizate activitati la nivelul unitatilor de invatamant, iar in 11 decembrie, este randul ISJ Salaj sa desfasoare o serie de evenimente.


“Vom avea o gala a olimpicilor, in cadrul careia vor fi premiati elevii care in anul scolar 2008-2009 au obtinut premii si mentiuni la etapa nationala a olimpiadelor si concursurilor nationale organizate de minister”, a precizat Abrudan. Pe 11 decembrie va fi organizat Omagiul Dascalilor, un eveniment dedicat tuturor cadrelor didactice care s-au pensionat in anul scolar 2008-2009. De asemenea, sediul ISJ Salaj va gazdui doua expozitii, una cu obiecte realizate de catre elevii de la Palatul Copiilor si una de icoane, realizate de catre elevi ai Liceului de Arta “Ioan Sima” din Zalau. In 15 decembrie, producatorul local de tevi fara sudura Tenaris Silcotub ii va premia la Casa de Cultura a Sindicatelor pe elevii care au obtinut medii intre 9,95 si 10, iar in 18 decembrie, la Catedrala Sf. Vineri va avea loc un concert de muzica traditionala si colinde. Sub deviza “Educatie, Dialog, Democratie”, scolile vor organiza seminarii, conferinte, lectorate, mese rotunde, lansari de proiecte, diseminare de bune practici, expozitii, vizite la diverse asezaminte istorice si culturale, spectacole, lansari de carte, actiuni de voluntariat, vizionari de filme educationale, targuri de produse cultural-educative sau lansari de programe culturale. AGERPRES