USAMV Cluj saluta nominalizarea lui Dacian Ciolos in functia de comisar european pentru agricultura

pamfil_doru.jpgRectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, prof. dr. Doru Pamfil, a salutat, luni, in numele institutiei pe care o conduce, nominalizarea lui Dacian Ciolos in functia de comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala, evidentiind, totodata, ca anuntul facut de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, este si o confirmare a valorii absolventilor institutiei clujene de invatamant superior agricol.

”Domnul Dacian Ciolos este absolvent al Facultatii de Horticultura a USAMV, promotia 1994. De-a lungul timpului, el a dovedit ca este un expert cu reputatie internationala in problemele agriculturii romanesti, atat prin activitatea depusa ca ministru al Agriculturii, cat si in cadrul unor comisii europene. Pentru USAMV, aceasta nominalizare este o dovada ca nivelul invatamantului superior din universitate contribuie la consolidarea stiintelor agricole, inclusiv prin experti recunoscuti la nivel european”, afirma rectorul Doru Pamfil.


La randul sau, conf. dr. Felix Arion de la USAMV, expert in Comisia prezidentiala pentru politici publice in dezvoltarea agriculturii, considera nominalizarea lui Dacian Ciolos o confirmare a faptului ca ”adevaratele valori sunt cele care sunt chemate cand este necesar sa se faca fata unor probleme exceptionale, asa cum sunt cele cu care se confrunta in prezent Politica Agricola Comuna”.


”Desi nominalizarea sa reprezinta, inainte de toate, o recunoastere a meritelor sale personale, constituie, in acelasi timp, un motiv de mandrie pentru toti romanii”, apreciaza conf. Felix Arion. Centrul Cultural Francez (CCF) din Cluj-Napoca a adresat ”felicitari si mult succes” fostului ministru al Agriculturii, amintind, in context, ca Dacian Ciolos a prezidat, in urma cu un an, ”Intalnirile Patrimoniului Alimentar”, organizate de Ambasada Frantei la Bucuresti in parteneriat cu CCF Cluj.


”Centrul Cultural Francez si prietenii lui din Cluj-Napoca doresc sa il felicite cu aceasta ocazie, pe noul comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, si sa ii ureze mult succes”, declara Bernard Houliat, care are pe biroul sau o fotografie cu Dacian Ciolos din momentul in care acesta a deschis, in noiembrie 2008, lucrarile Colocviului International organizat in cadrul ”Intalnirilor de la Cluj” dedicate Patrimoniului Alimentar. AGERPRES