Etica in afaceri si responsabilitatea corporativa, prezentate de Stephen Young la Universitatea Bucuresti

unibuc.jpgDirectorul executiv al organizatiei Caux Round Table, Stephen Young, va sustine pe 9 decembrie la Universitatea din Bucuresti prelegerea intitulata “Etica in afaceri in vremuri de criza – a fi sau a nu fi posibil”. Evenimentul se desfasoara in parteneriat cu Universitatea din Bucuresti, prin Catedra de Comunicare si Relatii Publice a Facultatii de Litere si cu sprijinul Facultatii de Istorie.

Prelegerea lui Stephen Young face parte din contextul mai larg al lansarii traducerii cartii sale, “Moral Capitalism: Reconciling Private Interest with the Public Good”. Finantata de Fundatia Post-Privatizare, cartea lui Stephen Young a fost scrisa cu scopul de a explica relatia complexa intre economie si morala.

Imbinand teoria simtului moral a lui Adam Smith cu teorii de filosofie morala si economie, Stephen Young abordeaza in mod aprofundat problematica responsabilitatii social-corporative si a rolului acestui segment in campul organizational actual. Cartea a fost tradusa in diverse limbi: japoneza, spaniola, croata si poloneza. Stephen Young este Director Executiv al Caux Round Table (www.cauxroundtable.org) din 2000, organizatie dedicata responsabilitatii sociale si alcatuita din renumiti oameni de afaceri din intreaga lume care au creat unul dintre cele mai importante si recunoscute coduri de conduita corporatista.

In 2008, Stephen Young a fost numit de catre prof. Sandra Waddock, in cartea sa “Difference Makers”, una din cele 23 de persoane care au dezvoltat domeniul responsabilitatii sociale corporative in lume. Pentru Caux Round Table, Stephen Young a stabilit un set de principii etice pentru guverne, a editat un set de principii etice pentru ONG-uri. Pentru a sprijini formarea profesionistilor in directia etica a activitatii lor, Young a scris monografia “Moral Government”. AGERPRES