Internet pentru 55 de scoli din judetul Salaj

Un numar de 55 de unitati scolare din judetul Salaj vor beneficia de conexiune gratuita la internet, ca urmare a implementarii de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii a proiectului “Internet in scoala ta – Conectarea la internet broadband a unitatilor scolare din Regiunea Nord-Vest”.

“Obiectivul general vizeaza cresterea calitatii procesului de invatamant cu asigurarea respectarii politicilor Uniunii Europene si a legislatiei nationale in ceea ce priveste principiul dezvoltarii durabile si a egalitatii de sanse. La nivelul judetului Salaj se urmareste facilitarea accesului la internet pentru mai bine de 9.600 de elevi si aproape 900 de cadre didactice. IIn principal, prin proiect se doreste cresterea ariei de raspandire a internetului de la 9,8% la 30%”, a declarat, miercuri, seful Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Adrudan.

Proiectul se implementeaza pe parcursul a 12 luni, incepand cu septembrie 2009. Valoarea totala a proiectului, finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, se ridica la peste 23,5 milioane de lei. IIn Regiunea Nord Vest sunt incluse in acest proiect 2.302 de unitati de invatamant din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj. AGERPRES