Emil Boc cere asigurarea permanentei in scolile in care se organizeaza bacalaureat

boc_emil.jpgPrimul-ministru interimar Emil Boc le-a solicitat, luni, prefectilor sa ia legatura cu inspectoratele scolare ca sa se asigurare permanenta in scoli pentru inscrierea elevilor la bacalaureat.

”V-as ruga sa luati imediat legatura cu Inspectoratul Scolar din fiecare judet si sa vedeti daca este asigurata la scoala permanenta pentru inscrierea copiilor la bacalaureat. (…) Vreau sa ne asiguram ca nu exista niciun fel de problema, ca elevii sa poata avea cadrul in care sa-si ofere documentele pentru inscriere”, a spus Boc, intr-o videoconferinta cu prefectii.

Candidatii la prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul scolar 2009 – 2010 se pot inscrie, incepand de luni, 14 decembrie, si pana pe 18 decembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Prima proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana va putea fi sustinuta intre 15 si 17 februarie, proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru elevii care au studiat in limba minoritatilor va avea loc intre 17 si 19 februarie 2010, proba de evaluare a competentelor digitale intre 19 si 21 aprilie. Ultima proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna va avea loc intre 31 mai si 4 iunie.

Cursurile se vor incheia, pentru clasa a XII-a, in 11 iunie. Prima proba scrisa a bacalaureatului, la limba si literatura romana, va avea loc in 28 iunie 2010, proba scrisa la limba si literatura materna – in 29 iunie, proba obligatorie a profilului – proba scrisa in 30 iunie, proba la alegerea profilului si specializarii, proba scrisa – in 2 iulie. Afisarea rezultatelor se va face in 4 iulie 2010, iar depunerea contestatiilor in aceeasi zi. Rezolvarea contestatiilor va avea loc intre 6 si 7 iulie, iar rezultatele finale vor fi facute publice pe 8 iulie. AGERPRES