Gala Premiilor Academice pe anul 2009 la UVVG Arad

honoris.jpgConducerea Universitatii de Vest “Vasile Goldis” din Arad a acordat, vineri, Premiile Academice pe anul 2009, unor cadre didactice, precum si unor personalitati din cultura si viata publica a municipiului si judetului Arad.

De asemenea, in cadrul aceleiasi gale, i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa cercetatorului stiintific si ziaristului Barutu T. Arghezi, fiul poetului Tudor Arghezi. Au fost acordate 46 de premii, atat unor cadre didactice din universitate pentru rezultate deosebite in cercetarea stiintifica, in dezvoltarea si promovarea activitatii stiintifice, in promovarea si cresterea vizibilitatii universitatii atat in plan intern, cat si in plan extern, precum si unor personalitati publice din afara universitatii, care au contribuit la promovarea proiectelor institutiei de invatamant.

”Gala Premiilor Academice 2009 este un moment de bilant al activitatii de cercetare stiintifica a comunitatii academice din cadrul Universitatii de Vest ‘Vasile Goldis’, cu aceasta ocazie fiind premiata, in primul rand, performanta stiintifica si publicistica cu impact international”, a spus prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad. Intre cei premiati de Senatul UVVG se numara conf. univ. dr. Anca Hermenean, pentru grantul ,Nanoparticule hepatoprotectoare cu biodisponibilitate crescuta’, finantat din Programul PN II cu 1,982 milioane de lei, prof. univ. dr. Aurel Ardelean si lector univ. dr. Violeta Turcus, pentru proiectul international ‘Evaluarea structurii habitatelor si a serviciilor ecosistemelor din vaile raurilor Mures si Crisul Alb. Gala a fost deschisa de un concert de colinzi oferit de corul Facultatii de Teologie din Timisoara, sub bagheta profesorului Vasile Belean caruia i-a fost inmanata, la finalul concertului, o Diploma de excelenta. AGERPRES