ANOSR solicita o intalnire ministrului Educatiei

anosr.jpgAlianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a solicitat joi ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Petru Daniel Funeriu, o intalnire in care sa fie dezbatute problemele actuale ale studentilor, politica privind invatamantul superior si sectorul tineret.

In cadrul intalnirii, ANOSR doreste sa fie abordate teme precum Legea Educatiei, Agentia de Credite pentru Studenti, situatia programelor de studiu autorizate prin OMECI 5356 din 29.09.2009, situatia studentilor doctoranzi din Romania, activitatea structurilor fostului minister al Tineretului si Sportului, bugetul pe 2010 propus de Guvern.

“Speram ca domnul ministru Funeriu sa isi faca timp pentru noi, studentii, in urmatoarele doua saptamani. Dorim o colaborare cat mai buna in ceea ce priveste organizarea agentiei de credite, in ceea ce priveste proiectul de lege a educatiei. Ne dorim ca situatia programelor de masterat acreditate in mod abuziv de minister sa isi gaseasca o rezolvare rapida si eficienta, iar doctoranzii sa isi primeasca veniturile restante. Ca reprezentanti ai tinerilor romani, dorim si implicarea ANOSR in decizii ce privesc acest segment al populatiei” – subliniaza presedintele ANOSR, Cezar Mihai Haj. ANOSR reuneste 62 de organizatii studentesti cu traditie din Romania si este unica federatie studenteasca din tara recunoscuta si reprezentata pe plan european, fiind membra a European Students’ Union (ESU). AGERPRES