Ministrul Educatiei se intalneste marti cu sindicalistii

funeriu daniel.jpgSolutiile propuse de inspectoratele scolare generale pentru aplicarea OUG 114/2009 vor constitui unul dintre punctele de pe agenda intalnirii informale dintre ministrul Daniel Funeriu si liderii sindicatelor reprezentative din invatamant, care va avea loc marti, la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Ministrul Daniel Petru Funeriu le-a solicitat saptamana trecuta inspectorilor scolari generali propuneri pentru aplicarea OUG 114/2009 privind reducerea de personal din invatamantul preuniversitar.

In acest sens, ministrul Funeriu le-a cerut inspectorilor scolari sa analizeze, pana la 8 ianuarie, posibilele masuri de optimizare a retelei scolare, in vederea utilizarii eficiente a resurselor umane, materiale si financiare pentru incadrarea in numarul maxim de posturi alocat judetului, pentru anul scolar 2010-2011.


Ministrul a atras atentia ca sunt doua tipuri de masuri pentru aplicarea prevederilor OUG 114/2009: masuri care pot fi luate la nivel judetean, de inspectoratele scolare si masuri care pot fi luate pe plan national, de MECTS.

“Inspectoratele scolare judetene trebuie sa consulte autoritatile locale si reprezentantii partenerilor sociali pentru a se asigura ca in urma aplicarii masurilor propuse de minister vor fi asigurate dreptul la educatie al copiilor/elevilor din zone/grupuri dezavantajate, calitatea actului educational si respectarea prevederilor legale”, au subliniat reprezentantii MECTS.


Totodata, MECTS le-a transmis inspectorilor scolari generali propunerile de masuri privind aplicarea Ordonantei de Urgenta 114/2009, pe care le-a prezentat si federatiilor sindicale reprezentative din Educatie. In alta ordine de idei, Daniel Petru Funeriu le-a atras atentia inspectorilor scolari asupra pregatirii, organizarii si coordonarii simularilor pentru examenul de bacalaureat, a evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a, a probelor examenelor de atestare/certificare a competentelor profesionale, precum si a pregatirii anului scolar 2010-2011.


“Nota transmisa inspectorilor scolari generali este semnata de Oana Badea, secretar de stat, de Liliana Preoteasa, director general al Directiei Generale Educatie Timpurie, Scoli, Performanta si Programe, de Mihai Paunica, director general Directia Generala Buget, Finante, Patrimoniu, Investitii si de Corina Marin, seful Directiei Acreditare, Evaluare si Performanta in Cariera Didactica”, a mai precizat MECTS. AGERPRES