Sorin Oprescu anunta ca in 2011 va fi gata reabilitarea scolilor din Programul BEI

oprescu_sorin_.jpgReabilitarea tuturor scolilor cuprinse in programul finantat de Banca Europeana de Investitii va fi finalizata in anul 2011, a anuntat luni primarul general Sorin Oprescu, cu ocazia unei vizite de lucru la patru unitati de invatamant aflate in acest proiect.

Edilul-sef a aratat ca pana acum au fost finalizate 20 de unitati de invatamant iar sase sunt aproape gata. “Programele se respecta, am certitudinea ca ne incadram in promisiunile facute de a termina toate cele 101 scoli”, a spus Oprescu.

Primarul general a vizitat luni Scoala de ambliopi, unde invata copii cu deficiente vizuale, Scoala Generala 84 din sectorul 3 si Gradinita 37 din sectorul 6, a caror reabilitare este aproape finalizata. Municipalitatea a anuntat ca Scoala de ambliopi va beneficia in urmatoarele patru luni de un lift exterior pentru a facilita transportul copiilor cu deficiente in cladire. “Avem prevazuti banii si constructia este cuprinsa in proiect. Vom infiinta un lift la aceasta scoala”, a spus Bogdan Hreapca, directorul general de investitii, cu ocazia vizitei. Cladirile acestor unitati inspectate de primarul general au suportat din 2007 lucrari de reabilitare a structurii, reparatii, mansardare si extindere a unor corpuri noi.

Primaria Capitalei a negociat in 2009 cu reprezentantii BEI un credit de 60 milioane euro pentru constructia a 40 de gradinite moderne. Acest credit a primit aprobarea bancii in luna noiembrie si va fi ratificat la sfarsitul lunii ianuarie. In perioada urmatoare trebuie sustinuta licitatia pentru primul pachet de gradinite – 20 de constructii noi. Acest proiect s-a bazat pe deficitul major de gradinite. Noile gradinite vor asigura un numar total de 4.500 de locuri in toate cele sase sectoare ale orasului. Municipalitatea estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an majoritatea celor 20 de unitati vor avea lucrarile incepute.

In cadrul Programului BEI pentru scoli, 11 unitati au contractul reziliat, 18 au lucrari incepute in luna ianuarie, 43 de unitati sunt in lucru. Scoala 47 se afla in litigiu pentru teren. De asemenea, Primaria a semnat contractul pentru realizarea acoperisurilor la Scoala 311 si Scoala de Arte si Muzica nr. 3. AGERPRES