UVVG continua activitatea intensa privind proiectele cu finantare europeana

univ vasile goldis.jpgUnul dintre proiectele internationale in care Universitatea de Vest „Vasile Goldis” este partener „Energie, Educatie, Guvernare, Scoli. Un panel de scoli europene pentru implicarea comunitatilor locale in programe privind eficienta energetica (EGS)”, finantat din fondurile programului Intelligent Energy, in valoare de peste 950.000 Euro, intra intr-o noua etapa.

Horatiu Soim, cordonator proiect din partea UVVG, ne-a declarat ca urmeaza a fi organizat cel de-al treilea forum care are drept obiectiv „Cresterea rolului cheie al liceelor in implicarea actorilor interesati (elevi, familii, IMM-uri, autoritati locale, alte scoli) in procesul de imbunatatire a eficientei energetice si de informare a comunitatii locale”.

In cadrul acestui forum vor fi dezbatute teme importante pentru comunitate si scoala: Energie si educatie; Energie in scoli si cooperarea cu agentii economici; Energia in scoli si sectorul de constructii.

Unul din rezultatele importante ale proiectului este reprezentat de realizarea unor studii de fezabilitate, activitate coordonata la nivelul celor 26 de parteneri europeni de catre UVVG. Aceste studii de fezabilitate, care vor fi in numar de peste 35 in cele 13 tari partenere in proiect, vor constitui baza unor abordari viitoare si a unor propuneri concrete de imbunatatire, care alaturi de bunele practici identificate si diseminate vor putea aduce un suflu nou in acest domeniu de mare importanta pentru intreaga comunitate – economisirea de energie”, a declarat Horatiu Soim.

Universitatea de Vest „Vasile Goldis” invita toti cei interesati sa se alature eforturilor de a contribui la crearea unei constiinte comunitare in ceea ce priveste importanta economisirii de energie si propunerea de actiuni concrete in unitatile scolare, care dincolo de efectul imediat sa se constituie intr-un instrument educational eficace.