Scoli din Buzau inchise inainte de fi platite

59 de scoli din cele 230 existente in judetul Buzau nu intrunesc numarul de elevi si urmeaza sa fie inchise, iar cladirile, recent modernizate, vor intra in conservare.

”Comasarea unor scoli cu numar redus de elevi este singura solutie agreata de sindicatele din invatamant in vederea reducerii a 324 de norme din invatamantul buzoian, dar din pacate aceste scoli functioneaza in localuri recent modernizate, dar cu lucrari neplatite pana in present”, a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Preuniversitar Buzau.

Liderul SIP Buzau a dat ca exemple comuna Bisoca cu scoli modernizate in 2009 in doua din satele componente si care urmeaza sa fie inchise din cauza numarului mic de elevi, sau satul Boboc, comuna Cochirleanca, cu local de scoala nou, dat in folosinta in 2002, la care invata doar 12 elevi. Potrivit sursei citate, ‘un singur constructor are de primit 40 de miliarde de lei vechi, in total este vorba de citeva sute de miliarde de lei vechi, investitii irosite prin inchiderea acestor scoli’. AGERPRES