Aproximativ 20% dintre studenti UB angajati in timpul licentei

joburi.jpgUn procent de aproape 20% dintre studentii Universitatii Bucuresti se angajeaza inca din timpul studiilor de licenta, iar 70% in timpul studiilor de masterat, a declarat, joi, rectorul institutului de invatamant superior, Ioan Panzaru.

Potrivit acestuia, in termen de sase luni de la terminarea facultatii se angajeaza 50% dintre studentii care au absolvit ciclul de studiu de licenta si 80% de masterat. Rectorul a mai afirmat ca in ceea ce priveste stiintele, doar 70% din cei care se inscriu in primul an termina facultatile.

Totodata, Panzaru a mai spus ca angajatorii solicita absolventilor de facultate capacitati de munca in echipa, acesta fiind un lucru esential in opinia lor. “In universitati trebuie sa avem mai multa munca in echipa, nu trebuie sa ne ocupe numai materia noastra ci sa facem si niste programe de studii sau echipe didactice. Angajatorii vor ca acest intership sa dureze trei luni, iar in calendarul academic noi nu dispunem de acest timp”, a aratat rectorul UB. In opinia sa ar trebui sa existe prevazut in lege o prevedere care sa admita intershipuri de o luna sau doua, iar universitatile sa fie obligate sa introduca in planul de invatamant si numarul de credite pentru aceste perioade de practica. AGERPRES