Universitatea de Vest continua investitiile in noul campus

rector univ de vest.jpgNoul campus universitar al Universitatii de Vest din Timisoara ar putea fi finalizat in anul 2013, investitia totala apropiindu-se de 40 de milioane de euro. Rectorul UVT, prof. Ioan Talpos, a declarat vineri ca acesta a inceput sa prinda contur, dupa inaugurarea primelor obiective, la sfarsitul anului trecut.

“Este vorba de Centrul de Simulari Antreprenoriale si Ringul Bursier, parte a unui proiect al Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, unic in zona de vest a tarii. In 2010, se va lucra la patru noi camine pentru studenti, care vor asigura un plus de 930 de locuri in camere cu confort sporit. Zona va beneficia, de asemenea, si de o noua piata pietonala, Timisoara intrand, astfel, in randul marilor orase cu o Piata a Universitatii”, a spus Talpos.

In luna martie a acestui an vor fi finalizate, tot in zona Oituz si cele 30 Laboratore de Ingineria Mediului, astfel ca dotarile din acest domeniu vor fi de cel mai ridicat rang din sud – estul Europei Centrale. Tot in 2010 se vor termina lucrarile si la complexul sportiv, care cuprinde o sala de sport de 800 de locuri si un bazin de inot.


Toate cladirile ridicate in noul campus sunt proiectate sa-si acopere singure consumul de energie prin noile tehnologii. Lucrarile realizate, pana in acest moment, in campusul din zona Oituz au fost suportate in proportie de peste 60% din fonduri proprii. Valoarea totala a investitiei este estimata la peste 36 de milioane de euro. UVT are si doua proiecte majore in faza de evaluare tehnica. In urma acestora, se doreste extinderea Facultatii de Arte si Design, dar si o cladire noua pentru Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, pentru care se solicita o finantare europeana prin Programul Operational Regional de aproximativ 16 milioane de euro. Un alt proiect vizeaza edificarea unui Institut de Cercetari Avansate de Mediu, care a trecut, deja, de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si a carui valoare este estimata undeva la 15 milioane de euro.