Corectarea lucrarilor de la simularea privind testarea competentelor digitale va fi finalizata luni

simulare digitala.jpgCorectarea lucrarilor de la simularea testarii competentelor digitale pentru examenul de bacalaureat sustinuta saptamana trecuta va fi finalizata luni, 25 ianuarie, cand se va face si centralizarea rezultatelor si transmiterea lor Consiliului National de Evaluare si Examinare potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei.

Simularea probei de evaluare a competentelor digitale s-a desfasurat miercuri, 20 ianuarie, in 1.473 de unitati de invatamant liceal din toata tara, iar la testare au participat 70.000 de liceeni.

Prima proba de simulare a testelor privind competentele digitale a fost sustinuta in 1.461 de centre, iar cea de-a doua la ora 15,00 in 965 de centre. Elevii care au participat la simulare au avut de rezolvat aproximativ 15-20 de itemi care au vizat competente privind concepte de baza ale sistemului de calcul, utilizarea computerului si organizarea fisierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentari, baze de date, mijloace moderne de comunicare, reteaua internet.


Secretarul de stat din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), Oana Badea, le-a cerut inspectorilor scolari generali si profesorilor ca in intervalul de timp stabilit sa transmita rapoartele de care ministerul are nevoie pentru bunul mers al examenului de bacalaureat din acest an. AGERPRES