Universitatea Babeş-Bolyai ocupă locul 81 în lume privind participarea studenţilor la dezbateri

dezbatere.jpgNumărul şi importanţa dezbaterilor academice la care au participat studenţii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) situează instituţia clujeană de învăţământ superior pe locul 81 în clasamentul universităţilor din lume în privinţa acestui gen de activitate menit să contribuie la formarea unor deprinderi de comunicare şi argumentare în rândul studenţilor.

Dezbaterile academice ocupă un loc tot mai important în contextul universitar, iar în cazul UBB ele au şi rolul de a face cunoscută instituţia clujeană pe plan internaţional, printre universităţi de renume precum Harvard, Yale, Cambridge şi Oxford.

Centrul Lingua al UBB promovează dezbaterile academice prin activitatea Clubului de Dezbateri şi Comunicare iar întâlnirile organizate săptămânal pregătesc studenţii în vederea participării la mari competiţii naţionale şi internaţionale de dezbateri. În 2009, Clubul de Dezbateri şi Comunicare din cadrul Centrului Lingua a reprezentat UBB la patru evenimente importante.

Astfel, în luna martie, sub titlul ” Yale versus UBB” a avut loc o competiţie de dezbateri cu invitaţi de prestigiu de la universitatea americană, urmată, în iunie, de ”Yeditepe Open”, organizată de Universitatea Yeditepe din Turcia. În iulie, studenţii clujeni au luat parte, în Regatul Unit al Marii Britanii, la European Universities Debate Championship iar în decembrie, la Worlds Universities Debate Championships, desfăşurată la Universitatea Koc din Turcia. AGERPRES