Orice variante vehiculate despre Legea Educaţiei în afara ministerului sunt speculaţii

Proiectul noii Legi a Educaţiei Naţionale este un document de lucru şi orice speculaţie făcută de mass-media pe această temă este mai mult decât regretabilă, întrucât dezinformează opinia publică, a atenţionat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Melania Vergu.

“În afara informaţiilor prezentate pe această temă de ministrul Educaţiei sau de purtătorul de cuvânt, orice alte variante, opinii sau păreri prezentate drept proiecte sau prevederi ale proiectului de lege nu sunt altceva decât simple speculaţii. În deplină transparenţă şi cu scopul de a informa corect opinia publică, MECTS anunţă că atunci când proiectul va avea o formă asumată de ministrul Daniel Petru Funeriu, aceasta va fi adusă la cunoştinţa presei”, a susţinut purtătorul de cuvânt al MECTS.

Potrivit acestuia, în momentul în care proiectul va fi finalizat, va fi prezentat în şedinţa de Guvern pentru o primă lectură. În condiţiile în care Executivul agreează forma propusă, proiectul va fi supus dezbaterii publice timp de 30 de zile, conform legii, urmând a fi organizate consultări cu partenerii sociali, asociaţiile studenţeşti şi ale elevilor, asociaţiile de părinţi, cadre didactice, rectori, iar forma finală a documentului care va rezulta în urma dezbaterii publice va reveni în Guvern pentru aprobare, ultimul pas fiind înaintarea acestuia către Parlament.AGERPRES