Peste 3.500 de copii din Călăraşi vor fi înscrişi în clasa I

elevi_mici.jpgPeste 3.500 de elevi se estimează a se înscrie în clasa I în anul şcolar 2010-2011, la unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi.

“Conform proiectului de şcolarizare la învăţământul primar şi gimnazial pentru anul şcolar 2010-2011 se estimează la clasa I un număr de 3.542 elevi, cu 150 de elevi mai mult decât din acest an şcolar, dar estimăm un număr mai redus cu 13 clase, de la 174 la 161, pentru că vrem să ne încadrăm totuşi în numărul prevăzut de lege pentru elevii din ciclul primar”, a declarat joi, inspectorul şcolar general, prof. dr. Constantin Tudor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi a aplicat o serie de măsuri administrative, mergând pe desfiinţarea claselor I-IV la simultan cu un singur profesor, desfiinţând în acest an peste zece asemenea şcoli acolo unde sunt microbuze şcolare sau unde există şansa de a primi.


În judeţ există 34 de microbuze şcolare iar ISJ a solicitat Ministerului Educaţiei, în primă fază, zece autobuze, dar intenţionează să mai solicite zece. ‘Un număr de 20 de microbuze şcolare ne-ar ajuta să ne ducem la bun sfârşit planul de restructurare’, a susţinut Constantin Tudor. În situaţia de comasare totală sau parţială, în judeţ, sunt 35 de situaţii de desfiinţare a structurilor de învăţământ cu clasele I-IV.


”Cu excepţia a două, trei comune mai mari şi cu situaţii mai deosebite, cum ar fi Borcea, Chirnogi şi Dragalina, aproape peste tot avem o singură unitate şcolară cu personalitate juridică. Şi în municipiul Călăraşi am retras personalitatea juridică la două şcoli iar la Olteniţa am desfiinţat Şcoala nr. 4, care era o şcoală cu un efectiv redus şi nu se putea finanţa după noua filozofie a finanţării salariilor” – a spus inspectorul şcolar general. AGERPRES