Cursanţii Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi au participat la Junior Chamber Internaţional Botoşani

În cursul lunii februarie, în incinta Hotelului Rapsodia din Botoşani s-a desfăşurat prima prezentare Junior Chamber Internaţional în Botoşani, sub numele „BizStart – A business starts with a talk”. La acest eveniment au luat parte 50 de tineri antreprenori şi oameni de afaceri din Botoşani şi totodată membri JCI.

Mulţi dintre cei interesaţi de această mişcare antreprenorială au fost cursanţi în cadrul Proiectului European Cooperare Regională pentru Excelenţă Antreprenorială (CREA), desfăşurat de Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, şi studenţi ai Facultăţii de Economie de la aceeaşi instituţie.

Evenimentul a avut două părţi: la început s-a prezentat organizaţia şi s-a răspuns la întrebările participanţilor, iar în partea a doua s-a desfăşurat un cocktail, ca un bun prilej de networking între cei care au asistat la eveniment şi membrii JCI.

Moderatorul acestei seri a fost preşedintele naţional al Junior Chamber Internationl, Marius Alexa, cadru didactic asociat la Facultatea de Economie a Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi. El a fost însoţit de către Gabriel Comoraşu, Vicepreşedinte JCI România, Luminiţa Mihu – întreprinzător din Iaşi, Gabriel Lazăr – întreprinzător din Neamţ, Carmen Ungureanu – Coordonator regional JCI România şi nu în ultimul rând fondatorul JCI Suceava, omul de afaceri Toma Simion.

Junior Chamber Internaţional România este parte a Junior Chamber Internaţional (JCI) care este în acest moment cea mai mare organizaţie pentru tinerii lideri şi antreprenori din lume.

JCI România există din 2003 şi a realizat până în prezent numeroase proiecte, repurtând succese importante în competiţiile internaţionale şi fiind mereu prezentă cu proiecte în conferinţele şi congresele mondiale şi regionale, în cadrul cărora a promovat antreprenoriatul românesc. În prezent, JCI are filiale locale în Bucureşti, Timişoara, Vaslui, Suceava, Iaşi, Cluj, Bacău, Sibiu şi Lugoj, urmând să lanseze în curând o nouă filială la Botoşani.