Prof.univ.dr. Traian Stănciulescu a conferențiat la Universitatea “Petre Andrei” din Iași

stanciulescu_traian.jpgUniversitatea “Petre Andrei” din Iasi a găzduit recent prelegerea profesorului univ.dr. Traian Dinorel Stănciulescu, de la Universitatea Al.I.Cuza, Președinte al Asociației de Studii Semiotice, cu tema “Conservarea energiei de conexiune, o alternativă creativă pentru ieșirea din criză”.

Conferința, organizată de Facultatea de Economie, în colaborare cu Facultatea de Psihologie, a mai avut ca invitați pe conf.dr. Mariana Caluschi, Decan al Facultății de Psihologie și pe ing. Florin Gheorghiță și s-a bucurat de o audiență numeroasă, formată din studenți și profesori, atât de la Universitatea Petre Andrei din Iași, cât și de la alte universități ieșene.

Conferința a avut ca ax principal de dezbatere tema interdisciplinară a conexiunii dintre personalitate și creativitate, cei trei invitați abordând subiectul din trei perspective diferite: psihologică (Conf.dr. Mariana Caluschi), filosofică și semiotică (prof.dr. Traian Dinorel Stănciulescu) și științifică (ing. Florin Gheorghiță).

Au fost detaliate legăturile dintre psihologia individuală și cea transpersonală, prin grila principalelor arhetipuri culturale ale căror autori sunt chiar invitații la dezbatere: energia de conexiune – T.D. Stănciulescu și modelul brâncuşian – M. Caluschi.