Daniel Funeriu: “Nu mă voi dezice de misiunea de a moderniza educaţia”

funeriu daniel.jpgMinistrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a afirmat, marţi, că nu se va “dezice” de misiunea de a moderniza educaţia. Afirmaţia sa vine ca răspuns la solicitarea preşedintelui PSD, Victor Ponta, de a demisiona, pe motiv că este “incapabil” să gestioneze proiectul de reformare a învăţământului.

“Domnul Victor Ponta ne-a demonstrat că este în pană de proiecte, în vreme ce partidul pe care îl reprezintă devine, pe zi ce trece, expert în bătutul pasului pe loc. Domnul Victor Ponta şi partidul său nu se pot dezice de trecut. Eu şi ministerul pe care îl conduc nu mă voi dezice de misiunea de a moderniza Educaţia. Victor Ponta preferă să rămână parte a problemei şi nu a soluţiei, motiv pentru care îl invit să răspundă scrisorii trimise încă din luna februarie grupului parlamentar PSD, scrisoare în care îmi exprimam disponibilitatea de a prezenta opţiunile majore ale acestui proiect legislativ”, a precizat ministrul, într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Totodată, Funeriu a reamintit că PSD a semnat Pactul Naţional pentru Educaţie şi că proiectul de lege a educaţiei respectă şi pune în practică principiile asumate de către toate forţele politice prin semnarea acelui document. Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a solicitat, luni, demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe care îl consideră “incapabil” să gestioneze proiectul de reformare a învăţământului.


“Domnul ministru Funeriu este o persoană total incapabilă de a gestiona un proces atât de important. Solicităm demisia dânsului, numirea unui nou ministru, care să aibă – în primul şi în primul rând – competenţa şi respectul necesar din partea profesorilor, din partea societăţii civile şi a autorităţilor locale”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta. Preşedintele PSD a anunţat, de asemenea, că vicepreşedintele social-democrat Ecaterina Andronescu va prezenta în şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii proiectul propriu al partidului, care va veni să completeze dorinţa de reformă în Educaţie.

“Suntem absolut deschişi la dialog. Nu vrem să fim doar contra la ceea ce propune Guvernul şi vrem să reuşim, dacă se va face această reformă atât de necesară în Educaţie, să se facă pentru o perioadă lungă de timp şi nu în interesul politicienilor, ci în interesul celor care beneficiază de educaţie. (…) Să mergem la o întâlnire formală doar ca în cinci minute să facem o poză alături de preşedintele ţării, preşedintele Camerei Deputaţilor şi un ministru care în două luni a reuşit să distrugă ceea ce mai era de distrus în Educaţie nu ne dorim”, a spus Victor Ponta. El şi-a exprimat neîncrederea că şeful statului, preşedintele Camerei Deputaţilor şi ministrul Educaţiei vor reuşi, “în cinci minute, cu liderii celor patru partide, plus nelipsiţii lideri independenţi ai PD-L, să rezolve problemele” din domeniu. AGERPRES