27 din cele 60 de şcoli desfiinţate din judeţul Vâlcea au fost renovate în ultimii ani

renovare_scoala.jpg27 de şcoli din cele 60 care se vor desfiinţa în judeţul Vâlcea au fost renovate în ultimii ani, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, prof. Gabriela Ene, inspector general al ISJ Vâlcea.
“În aceste unităţi şcolare s-au băgat peste 15 miliarde lei vechi. Era vorba să fie 29, pentru că anul trecut alte două şcoli primiseră aprobare de la Ecaterina Andronescu pentru a putea obţine fonduri de reabilitare. Nu pot spune că banii aceştia s-au dus pe apa sâmbetei, pentru că aceste clădiri pot deservi diferite alte scopuri educaţionale. În nici un caz aceste nu vor deveni disco-baruri”, a precizat Gabriela Ene.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Gabriela Ene a mai declarat cu referire la noul proiect al legii învăţământului că până la punerea lui în aplicare se vor identifica toate soluţiile astfel încât să nu apară disfuncţionalităţi. “Vom crea consorţii acolo unde sunt licee şi şcoli generale, astfel încât profesorii de liceu să predea la viitoarea clasă a IX-a de gimnaziu, iar unde nu se poate, vom asigura deplasarea profesorilor din mediul urban în mediul rural pentru a preda la această clasă nouă de gimnaziu. Şi mai vreau să precizez că şcolile generale sunt pregătite logistic pentru a asigura în bune condiţii o clasă nouă de gimnaziu”, a adăugat inspectorul general ISJ Vâlcea. AGERPRES