Legea educaţiei ar putea fi amânată încă o săptămână

boc_emil.jpgGuvernul ar putea să amâne, în şedinţa de miercuri, pentru încă o săptămână, adoptarea proiectului legii educaţiei naţionale, potrivit unor surse guvernamentale. “Proiectul va fi luat în discuţie miercuri, dar cel mai posibil adoptarea sa în Guvern va mai fi amânată încă o săptămână”, au declarat sursele.
În şedinţa din 31 martie, premierul Emil Boc a decis să mai acorde Ministerului Educaţiei un răgaz de o săptămână pentru a îngloba în proiectul legii educaţiei naţionale propunerile desprinse din dezbaterea publică şi pentru a obţine avizul Consiliului Legislativ pentru document.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), miercuri, este prevăzută o întrevedere a reprezentanţilor MECTS cu liderii federaţiilor sindicatelor reprezentative din Educaţie, iar joi, 8 aprilie, Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti va găzdui o ampla dezbatere pe marginea proiectului legii educaţiei. Iniţial, se stabilise ca proiectul legii educaţiei naţionale să fie aprobat în Guvern pe 31 martie şi transmis la Parlament pentru dezbatere şi adoptare. AGERPRES