Guvernul ar putea stabili miercuri cifrele de şcolarizare pentru anul 2010-2011

Executivul urmează să stabilească, în şedinţa de miercuri, cifrele de şcolarizare pentru anul 2010-2011, în baza cărora se vor face disponibilizări în sistemul de învăţământ.

Potrivit agendei de lucru probabile, transmise de Biroul de presă al Executivului, Guvernul ar putea adopta miercuri o hotărâre pentru stabilirea cifrelor de şcolarizare în învăţământul preuniversitar şi superior de stat pentru anul 2010-2011.

Ministerul Educaţiei a anunţat că urmează să fie desfiinţate 15.000 de posturi din sistemul preuniversitar, însă ministrul Daniel Funeriu a menţionat că numărul exact al cadrelor didactice care vor fi disponibilizate va fi stabilit în funcţie de cifrele de şcolarizare pentru anul şcolar 2010-2011.

“Cred că până la urmă veţi vedea că va fi un număr mult mai mic decât cele 15.000 de posturi. Se exagerează alarmist de către presă, pentru că întotdeauna s-a vorbit de desfiinţarea a 15.000 de posturi”, a spus Funeriu, pe 17 martie, la Iaşi. De asemenea, în şedinţa de miercuri, Guvernul ar putea aproba un proiect de lege pentru modificarea Legii nr.200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

Executivul mai are în vedere şi adoptarea unui proiect de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2006 privind unele măsuri pentru facilitarea cooperării poliţieneşti internaţionale. Un alt act normativ care ar putea fi discutat în şedinţa de miercuri este o ordonanţă de urgenţă privind falimentul instituţiilor de credit. AGERPRES