Sindicatele din învăţământ vor continua protestele

nistor marius.jpgSindicatele din învăţământ au anunţat marţi că vor continua protestele, aceştia criticând lipsa dialogului pe marginea Legii Educaţiei. “Legea aceasta nu ne reprezintă. Pe 22 aprilie vom avea grevă de o zi în învăţământ.

Recomand colegilor profesori să nu treacă notele în catalog şi să pregătească îngheţarea anului de învăţământ, dacă această lege va trece în forma ei actuală de Senat, Cameră decizională”, a afirmat Marius Nistor, preşedinte al FSLI Spiru Haret, în cadrul dezbaterii pe marginea Legii învăţământului, organizată de Federaţia Sindicatelor din Învăţământul Superior “Alma Mater”.

Totodată, Nistor a subliniat că Legea oferă puţine ore, puţine cunoştinţe, puţini profesori şi costuri cât mai mici. Sindicaliştii din învăţământul superior contestă, printre altele, subfinanţarea universităţilor de stat, finanţarea în mod egal a universităţilor de stat şi a celor private, modul de alegere a consiliilor de administraţie şi a rectorilor din sistemul de învăţământ superior şi, nu în ultimul rând, decizia de comasare a universităţilor de acelaşi profil. AGERPRES